eindejaar clown Keramiek digitale beeldvorming 2 HG schilderkunst potten verf Model middelbare graad schilderkunst lino ekster tekenkunst lagere graad koe

Atelier -18

De 1ste en 2de graad richt zich specifiek tot kinderen van 6 tot 11 jaar die op een boeiende en plezierige manier de aspecten van de beeldende kunst willen ontdekken. Via opdrachten die nauw aansluiten bij hun leefwereld, worden de kinderen tijdens deze ontdekkingsreis begeleid door een leerkracht-kunstenaar.

  

Tijdens deze 6 jaren komen diverse technieken aan bod zodat ze een ruim arsenaal van vaardigheden ontwikkelen. Zo zullen de leerlingen leren tekenen en schilderen met allerhande materialen, boetseren, experimenteren met grafische technieken en textiel, werken met recuperatiemateriaal, enz.

Naast de ontwikkeling van technische vaardigheden en materiaalgevoeligheid, zijn de ontplooiing van fantasie en voorstellingsvermogen eveneens belangrijke doelstellingen.

De leerlingen volgen één keer per week les op een vaste dag.

Hieronder de locaties en uren:

Materiaallijst 1ste en 2de graad:


Afwezigheidsbriefjes:

Vanaf 12 jaar kan je kiezen uit 2 richtingen namelijk: 

beeldatelier of digitaal beeldatelier

In het beeldatelier (12-17 jaar) neem je een duik in de boeiende wereld van de kunst. Je wordt bijgestaan door een leraar-kunstenaar en je maakt kennis met uiteenlopende technieken en kunstdisciplines; tekenen, schilderen, grafische -en textiele technieken, vormstudie,... Daarenboven krijg je een aanvulling op het dagonderwijs die een springplank kan zijn naar het hoger kunstonderwijs.

        

In het digitaal beeldatelier (12-17 jaar) krijg je een algemene beeldende vorming aanvullend met digitale beeldverwerking.
Opdrachten zoals het ontwerpen van foto's en een animatiefilmpje in elkaar steken komen allemaal aan bod in dit atelier. Leerlingen leren beelden samenbrengen, zoeken naar mooie composities, enz. 

Het artistieke tekenproces blijft in dit atelier evenwel essentieel om beeldend werk digitaal te realiseren.
Tevens maken de leerlingen kennis met verschillende grafische computerprogramma's zoals Photoshop, Illustrator, Indesign, Flash,... Ze worden hierbij aangemoedigd om de programma's op een creatieve en kunstzinnige manier te gebruiken en ermee te experimenteren.

Hieronder de locaties en uren:

Materiaallijst 3de graad:

Afwezigheidsbriefje