BEELDATELIER

3de graad – 4u/week

De academie is een school, a school away from school. Of anders gezegd, onderwijs in de vrije tijd. In onze school maken we tijd vrij voor jongeren met een artistieke goesting. 

De derde graad is er voor jongeren van 11 tot 17 jaar (1 ste t.e.m. 6 de middelbaar). Er is geen voorkennis vereist om in te stappen. 

Verdieping staat in deze graad centraal. In onze academie vinden we het belangrijk dat je een sterke vaktechnische basis ontwikkelt en een breed referentiekader uitbouwt. We nemen daarom de tijd om technieken te oefenen. We nemen de tijd om met beeldelementen, zoals compositie, kleur, vorm … grondiger aan de slag te gaan. De complexiteit van de kunstopdrachten neemt toe. Je artistieke rugzak groeit en je wordt je bewust van je artistieke voorkeuren. 

Daarbij stimuleren we je om te experimenteren en op onderzoek te gaan. Je leert omgaan met het onbekende, het onverwachte. Nieuwe ideeën krijgen plots vorm en indien nodig stuur je je plan bij. Je eigen weg uitstippelen, jezelf artistiek uitdagen en je proces in handen nemen, vormen de basis voor artistieke zelfstandigheid. Je leert bewust keuzes maken en je vertrouwen in eigen kunnen wordt sterker. Wie jij bent als kunstenaar, krijgt meer en meer vorm. 

In onze academie sta en ben je niet alleen. Doorheen dit hele traject word je begeleid door een leerkracht-kunstenaar. Maar ook je atelier-genoten spelen een belangrijke rol. In een open en inspirerende omgeving leer je van mekaar, ga je de dialoog aan, zoek je samen en discussieer je samen. 

Kortom, in de academie maak je verbinding met jezelf, je atelier-genoten, de toeschouwer en de wereld. We gaan samen op zoek naar hoe jij de wereld wil verbeelden. 

DIGITAAL BEELDATELIER

3de graad – 4u/week

In het digitale beeldatelier leer je om je ideeën op papier om te zetten in digitale creaties. Op een creatieve manier ga je aan de slag en leer je op een bewuste manier fotografische, illustratieve of grafische beelden samen te brengen en te zoeken naar boeiende composities. Hierbij word je ook ondergedompeld in de wereld van typografie en leer je om zelf letters of een eigen logo te ontwerpen. Je gebruikt grafische computerprogramma’s zoals Adobe Photoshop en Adobe Illustrator om ideeën vorm te geven en te experimenteren met speciale effecten.

Je maakt ook kennis met het animeren van beelden aan de hand van de stop-motion, key-frame- en karakteranimatie-techniek. Je leert hiervoor werken met een professioneel fototoestel en de nieuwste digitale animatieprogramma’s van Adobe. Het artistieke tekenproces blijft in dit atelier steeds essentieel om beeldend werk digitaal te realiseren.


INFO

VOOR WIE?
Leerlingen van het 1  ste t.e.m. 6  de middelbaar kunnen deze richting volgen. Jongeren stromen in op leeftijd en volgen les bij hun leeftijdsgenoten. De groepsindeling is verschillend per locatie en/ of lesmoment

de graad 12-17 jaar (6 leerjaren)

WANNEER?
Jongeren volgen wekelijks 1 lesmoment van 4 uur (4 x 50 minuten). De lessen gaan door van 1 september tot 30 juni.

DOOR WIE?
Bekijk  hier de leerkrachten.

LOCATIES?
Bekijk de locaties.

WAT NODIG?

INSCHRIJVEN
Meer info bij inschrijvingen en tarieven

INHOUDELIJK